Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов издаде заповед, с която на

...
Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов издаде заповед, с която на
Коментари Харесай

Борислав Сарафов разпореди проверка на всички дела „на трупчета“

Изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов издаде заповед, с която на административните ръководители на прокуратурите се възлага да установят причините за закъснение на каузи, както и ускорение на тяхното привършване.

Това се прави за поощряване на приключването на досъдебни производства, от чието формиране е минал забележителен период, без те да са решени всъщност, оповестяват от прокуратурата.  

Проверката ще обхване и досъдебни производства за закононарушения, осъществени от членове на Министерски съвет

Сарафов разпорежда да се извърши обзор на следени в съответните окръжни прокуратури четири групи каузи:

неприключени и нерешени досъдебни производства, както и спрените, чието наблюдаване е било поето от окръжните прокуратури след закриването на Специализираната прокуратура преди една годинанеприключени и нерешени досъдебни производства, формирани преди повече от пет годининеприключени и нерешени каузи, формирани преди повече от три години, в случай че по тях има привличане на обвиняемспрените досъдебни наказателни производства, по които има привлечени обвинени

Същите дейности по отношение на районните прокуратури следва да извършат и административните ръководители на съответните окръжни прокуратури.

Главният прокурор обърна особено внимание на срочното привършване на досъдебните производства

До 30 септември ръководителите на апелативни и окръжни прокуратури трябва да изготвят отчети за аргументите, довели до неприключване на досъдебните производства в рационален период. В докладите трябва да има и доклад на взетите ограничения от управническо и организационно естество.

„ Едно следствие в продължение на 3-4 години е неприятно правораздаване, а бавното правораздаване води до съмнение в обществото към работата на правосъдната власт “, съобщи Борислав Сарафов на Национално заседание на прокуратурата, което се организира на 30 юни.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР